Julkaisemme tällä viikolla, itsenäisyyspäivän alla, Saaren koulun oppilaiden kirjoituksia itsenäisyydestä.
Itsenäisyyspäivä
Itsenäisyyspäivänä juhlitaan Suomea, koska Suomi on itsenäinen maa. Minä pidän itsenäisyyspäivästä. Suomesta tuli itsenäinen 6.12.1917.
Minä katson itsenäisyyspäivän vastaanottoa. Itsenäisyyspäivänä järjestetään puolustus voimien paraati joka vuosi ja eri kaupungeissa. Jo vuodesta 1957 tähtitornin mäellä on tehty lipun nosto itsenäisyyspäivän aamuna.
Itsenäisyyspäivänä ja puolustusvoimain lippujuhlana tasavallan presidentti myöntää kunniamerkkejä ja puolustus voimien ylennyksiä. Itsenäisyyspäivänä monet vierailevat sankarihaudoilla muistamassa sodissa kaatuneita. Monesti haudalle asetetaan kynttilä ja kunnan reserviläiset järjestävät sankarihautausmaalle kunniavartion.
Veeti Kosonen, 3. lk
—–
Itsenäisyys
Itsenäisyyspäivä tarkoittaa päivää, jolloin Suomi itsenäistyi. Eli Suomi on itsenäinen maa. Suomalaiset katsovat itsenäisyyspäivänä linnanjuhlia. Myös itsenäisyyspäivänä käydään yleensä haudoilla.
Suomi itsenäistyi vuonna 1917. Itsenäisyyspäivä on kansallispäivä. Jota vietetään 6. joulukuuta. Itsenäisyyspäivänä pitää nostaa lippu salkoon. Itsenäisyyspäivänä syödään yleensä esimerkiksi karjalan paistia. Minusta itsenäisyyspäivä on mukava.
Venla Kiviaho, 3. lk
—–
Itsenäisyyspäivä
Minun mielestäni itsenäisyyspäivä on kiva päivä. Suomen itsenäisyyspäivä on Suomen kansallispäivä. Itsenäisyyspäivää vietetään 6. päivä joulukuuta.
Minulle itsenäisyyspäivä ei ole kovin tärkeä päivä. Suomen itsenäisyyspäivänä nostetaan lippu lipputankoon. Yleensä kaikilla, joilla on lipputanko, nostavat Suomen lipun lipputankoon. Suomen lippu on ollut käytössä useasti. Meillä käy vieraita itsenäisyyspäivänä.
Itsenäisyyspäivänä syödään juhla-ateria. Minun mielestä ketkä olivat sodassa, olivat urheita. Suomella on siniristi lippu, koska Suomi on itsenäinen.
Juho Paajanen, 4. lk