Kesätorin verkkokauppa palvelee myös uukuniemeläisiä

Kesälahdella K-market Kesätori on palvellut alueen asukkaita jo vuodesta 1987 lähtien. Nyt palvelut laajenevat myös verkkokaupan puolelle ja ostoksia voi tehdä kätevästi vaikka kotisohvalta. Palvelu toimii K-Ruoka.fi -verkkosivuston kautta tai K-Ruoka sovelluksella, jonka voi ladata puhelimeen. Kauppias Petri Mikonsaaren mukaan palvelu otettiin käyttöön viime viikon torstaina ja markkinointia aloitetaan vähitellen lisäämään.

Verkkokauppapalvelujen tarjoaminen on parin viime vuoden aikana levinnyt K-ryhmään kuuluvien kauppojen keskuudessa pääkaupunkiseudulta myös pienille paikkakunnille. Tällä hetkellä valikoimaan kuuluu normaali kaupan valikoima lukuun ottamatta tupakka- ja alkoholituotteita. Kesälahden lisäksi tilauksia kuljetetaan Uukuniemen alueelle. Sekä ostokset että toimitusmaksun (9,90 euroa) voi maksaa pankkikortilla langattoman maksupäätteen kautta. Tulossa on myös verkkomaksumahdollisuus. – Tällä hetkellä toimituspäivät ovat tiistai ja torstai. Tilausmääristä riippuen niitä voidaan jatkossa myös lisätä, sanoo Mikonsaari. Tilaukset tulee tehdä toimitusta edeltävänä päivänä. Kauppiaan mukaan lisätarvetta henkilökunnalle ei toistaiseksi ole, vaan lähetykset hoidetaan entisellä työpanoksella.

Kesätorin kauppiaana jo 21 -vuotta toimineen Mikonsaaren mielestä kehityksen seuraaminen on avaintekijä kiihtyvässä kilpailussa. Hän uskoo, että palvelulle tulee olemaan Kesälahdella ja Uukuniemellä tarvetta. Eniten sen toivotaan palvelevan ikäihmisiä ja kesäasukkaita. – Palvelun avulla esimerkiksi toisella paikkakunnalla asuvat lähiomaiset voivat tilata ruokatoimituksen kotiin sellaiselle henkilölle, joka ei enää itse kykene kauppa-asioita hoitamaan, toteaa Mikonsaari.

K.L.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>