Ideointia positiivisella otteella

 

Ensi viikon keskiviikkona 28.11.2018 järjestetään Kummunkorkea koululla Ideailtamat, jonne ovat tervetulleita kaikki seutukunnan asukkaat. Koko illan kestävä tilaisuus alkaa klo. 18. – Kylien raitit ovat kesän kulkijoista hiljentyneet ja siksi suunnittelimme Ideailtama -tapahtuman, jonka tavoitteena on nostattaa mielialaa vuoden pimeimpänä aikana. Tarkoituksena on etsiä yhdessä  asukkaiden, vapaa-ajanasukkaiden, yrittäjien, kunnan ja muiden toimijoiden kanssa ideoita, joilla lisätään hyvinvointia, kestävää kehitystä, tulovirtaa ja onnellisuutta, kertoo Mirja Ulmanen. Ulmasen mukaan illassa tarkastellaan asioita positiivisen kautta ja keskitytään siihen, mitä kaikkea hyvää meillä on. – Tällä kertaa ei valiteta, vaan ponnistetaan niistä voimavaroista, osaamisista ja innostuksesta mitä pitäjästä löytyy. Jokaisen idea ja ajatus on tärkeä, hän sanoo. Ulmanen myös muistuttaa, että iltamat on suunnattu kaikille eikä rajojen anneta hyydyttää ideointia tai yhteystyötä. Myös tulokset ovat niin ikään kaikkien vapaasti käytettävissä. – Aallotkin Pyhäjärvessä menee vapaasti valtakuntien, läänien ja pitäjien  rajojen yli. Se mistä suunnasta tuulee eniten määrää suunnan. Kumpu on tuulinen mäki, joten haistellaan tuulia siis sieltä käsin. Me korkeakouluaiset tietysti otamme mainosarvon tilaisuudesta ja toivomme kylätalolle jatkossa paljon käyttöä erilaisiin tapahtumiin, Ulmanen sanoo.

Kahvitarjoilu alkaa klo. 17.30, jonka jälkeen innostuspuheenvuoron pitää Timo Reko Maaseudun sivistysliitosta. Ilta jatkuu ryhmätöillä työpajatyyliin, jossa kaikki saa sanoa ja ideoita kähveltää. Ohjaajina toimivat Reko ja Ulmanen. Kärki-Leader ry:n Markku-Pekka Antikainen on niin ikään paikalla kertomassa mitä kaikkea “Liiteristä löytyy”. Yhteenvedon jälkaan alkaa iltamaosuus, jota tähdittävät Waikko Joe ja tangokuningas Erkki Räsänen.

 

 

 

K.L.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>