Pohjoiskarjalaisia kansansävelmiä Uukuniemen kirkossa


Uukuniemen kirkon musiikki-illassa kuullaan 20.7. klo 19 pohjoiskarjalaista perinnemusiikkia. Joissakin ennakkotiedoissa mainitun Mirva Kuivalaisen ja Petri Tiaisen konsertin sijaan esiintymään saapuu joensuulainen kansanmusiikkiduo Juurisävel, jonka muodostavat kansanmuusikot Kirsi Uutinen ja Jari Lappalainen. He esittävät Kiihtelysvaarasta vuosien 1899-1950 aikana talteen kirjoitettuja kansanlauluja uusina sovituksina. Aikoinaan Kyllikki Maliston kokoama laulusto päivittyy raikkaasti 2020-luvulle kahden perinnetietoisen ja monipuolisen ammattilaisen käsittelyssä. Laulut ovat tyyliltään uudempaa kansanlauluperinnettä, ja kertovat pohjoiskarjalaisten nuorten elämästä iloineen ja suruineen.

Kyllikki Malisto (1894-1981) keräsi ja tallensi Kiihtelyksen alueelta yli 400 laulua, joista koostettiin Karjalaisia Kansanlauluja -sarjaan paksu, 356 erilaista kappaletta sisältävä kirja. Kirjaan on haluttu esille alueen pääasiallisin käyttölaulusto. 

Juurisävel on sovittanut kappaleita akustisille kansansoittimille ja ohjelmistossa esitellään tyylillä ja taidolla laaja otanta Maliston keräämästä kokoelmasta. Tätä työtä on tukenut Pohjois-Karjalan maakuntarahasto.

“Kiihtelyksen laulut”-konsertti Uukuniemen kirkossa keskiviikkona 20.7. klo 19.

Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 €. Järj. Parikkalan seurakunta

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>