Uukuniemi-juhlat 2.-3.7.2022

Uukuniemi-juhlat kokoaa jälleen Uukuniemen pitäjän ystävät kaksipäiväiseen pitäjäjuhlaan Uukuniemen kirkkomäelle 2.-3.7.2022. Seura viettää tapahtumaa 70-vuotisjuhlien merkeissä. Erityisesti seura nostaa esiin Pyhäjärven merkityksen seudun asukkaille lauantaipäivän 2.7.2022 Pyhäjärvi-seminaarissaan.

Lauantai-illan päättää muusikko,säveltäjä Petri Tiaisen ja näyttelijä Mirja Kuivalaisen SILKKIÄ-konsertti Uukuniemen kirkossa. Runokonsertti koostuu kahden maatilan emännän, uukuniemeläisen Maire Bergin ja lapinlahtelaisen Johanna Niskasen, runoista.

Sunnuntain pääjuhlan juhlapuhuja on Karjalan Liiton puheenjohtaja Outi Örn. Etelä-Karjalan maakunnan tervehdyksen juhlaan tuo maakuntajohtaja Satu Sikanen.

Pyhäjärvi-seminaari vauhdittaa kunnostusta

Kirkonmäellä järkeillään jälleen! Uukuniemi-juhlien lauantaipäivän ohjelmassa on seminaari Pyhäjärven vesistökunnostuksista. Asia on ollut esillä monesti jo aiemminkin, mutta nyt saadaan uutta vettä myllyyn. Seminaarissa esitellään viittä vaille valmis Karjalan Pyhäjärven hoito- ja käyttösuunnitelma. Esittelijänä on suunnittelija Rosanna Sjövik Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta.

Tarkoituksena on antaa sysäys Pyhäjärven suojelemiseksi myös Uukuniemen puoleisella osalla. Pääpuheenvuoron lisäksi seminaarissa kuullaan Puruveden kunnostamisessa saaduista kokemuksista, joista kertoo Pro Puruveden pj. Reijo Jantunen. Maankäyttäjien kokemuksista patoaltaiden rakentamisessa kertoo maanviljelijä Sakari Paakkinen. Lisäksi kuullaan kalastajien puheenvuoro, jonka pitää osakaskunnan pj. Matti Ropponen. Vapaa-ajan asukkaiden näkemyksiä esittää Vasukkaiden hallituksen jäsen Mirja Ulmanen. Parikkalan kunnan puheenvuoron käyttää kunnanjohtaja Vesa Huuskonen. Pyydettyjen puheenvuorojen jälkeen on varattu aikaa keskusteluun. Seminaarin juontaa Kummun kylän kyläpäällikkö Rauno Airas.

Seminaarin ajankohta on lauantai 2.7.2022 klo 11.00-13.00. Seminaaripaikka on Uukuniemen kirkonmäellä oleva vanha koulu. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Pyhäjärvi-seminaari nauhoitetaan ja se on nähtävissä YouTuben Uukuniemi-kanavalla heti lauantai-iltana. Sunnuntaina kunniakäynti sankarihautausmaalla ja jumalanpalvelus lähetetään suoratoistona ja ne ovat myöhemmin nähtävissä YouTuben Uukuniemi-kanavalla nauhoitteena.

Linkki kanavalle: Uukuniemi – YouTube

OHJELMA UUKUNIEMI-SEURA 70 vuotta, 

UUKUNIEMI-juhlat 2.-3.7.2022, Paikka: Uukuniemen pitäjän kirkkomäki

LAUANTAI 2.7.2022

9.00 Aamutori
10.00 -10.45 Uukuniemi-seuran vuosikokous
11.00 – 13.00 PYHÄJÄRVI-seminaari, Vanha kansakoulu
14.00 – Uukuniemen kiveenhakatut 
Opastettu kierros Paakasalmen hautausmaalla Uukuniemi-seuran pj. Erkki Lemetyisen johdolla 

18.00 – SILKKIÄ-konsertti, Uukuniemen kirkko Muusikko,säveltäjä Petri Tiainen ja näyttelijä Mirja Kuivalainen

SUNNUNTAI 3.7.2022

10.00 Juhlajumalanpalvelus
Saarna rovasti Erkki Lemetyinen, Kuoro Aivinat, Kanttori Petri Tiainen

11.00 Kunniakäynti sankarihautausmaalla
Puhe Maria Pirhonen, Uukuniemi-seuran hallituksen jäsen

11.15 -13.00 Ruokailu

12.30 Onnittelujen vastaanotto Pitäjäntuvassa

13.00 Pääjuhla

Karjalaisten laulu, yleisö
Tervehdyssanat, Uukuniemi-seura 70 vuotta, Uukuniemi-seuran varapuheenjohtaja Jouni Suppola
Parikkalan kunnan tervehdys, kunnanjohtaja Vesa Huuskonen
Etelä-Karjalan maakunnan tervehdys maakuntajohtaja Satu Sikanen 
Juhlapuhe Karjalan Liiton puheenjohtaja Outi Örn Matikaisen suvun tervehdys, Anneli Minks
Päätössanat , Uukuniemi-Seuran puheenjohtaja Erkki Lemetyinen
Maamme, yleisö

TERVETULOA!

Juhlien pystytystalkoot pidetään 1.7.2022 alkaen klo 14 ja purkutalkoot 4.7.2022 klo 15.

Uukuniemi-seura perustettiin Helsingissä 1952. Seura on Karjalan Liiton jäsen. Seuran lippu on vertauskuva koko entisestä Uukuniemestä. Uukuniemen vaakunaa ympäröi U-kirjaimen muotoinen viittätoista kylää symboloiva helminauha. Helmen sisällä on kutakin kotikylää kuvastava kukkanen. Lippu naulattiin 1991. Uukuniemen pitäjänkukaksi valittiin äänestyksellä kurjenke

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>