Biisonipilkille Papinniemeen!

Tulevana lauantaina 2.4. Papinniemen leirintäalueella järjestetään taas pitkästä aikaa suosittu Biisonipilkki -tapahtuma. Aiempina vuosina pilkkikisan osallistujamäärä on ollut pitkälti päälle toista sataa ja tavoitteet ovat tälläkin kertaa yhtä korkealla. Pilkkimisen lomassa on mahdollisuus tutustua talven aikana päärakennuksessa tehtyihin uudistuksiin, kun ravintolatila avataan päivän ajaksi “testikäyttöön”. – Ravintolan sisätilaa on laajennettu entisen terassin paikalle ja katettua terassitilaa valmistuu keväällä lisää, kertoo Niko Hälvä. Entinen asiakaskeittiö on siirtynyt kokonaan omaan uuteen huoltorakennukseen, josta löytyy myös suihku- ja wc-tiloja. Yrittäjän mukaan huoltorakennuksen sijainti palvelee nyt paremmin mökkimajoittujia ja caravaanareita, sillä aiemmin asiakaskeittiöön on täytynyt kulkea ravintolan terassin kautta. Ravintolakeittiötä on puolestaan laajennettu entisen asiakaskeittiön puolelle. Uusi tilavampi keittiö nopeuttaa henkilökunnan toimintaa ja mahdollistaa muun muassa aamiaisbuffetin. – Keittiön osalta remontti on tosin vielä hieman kesken, joten pilkkipäivänä ei vielä ruokaa pystytä valmistamaan. Kahvia, muita juomia, grillimakkaraa ja pikkupurtavaa kyllä on tarjolla, sanoo Hälvä.

Päärakennuksen yhteyteen on niin ikään saatu lisää varastotiloja ja henkilökunnan tiloja. Kaiken kaikkiaan remontti on Hälvän mielestä hyvällä mallilla ja tavoitteena on avata caravan-alue toukokuun alussa ja ravintolatoiminta viimeistään toukokuun loppupuolella. – Ulkomaalaukset sekä terassien viimeistelyt tehdään heti kun talvi hellittää ja muutenkin avaamisen suhteen seuraillaan sään kehittymistä, hän sanoo.

Uudistusten myötä sisätiloissa olevien asiakaspaikkojen määrä on moninkertaistunut ja jatkossa tarkoituksena on lisätä talviajan aukioloa. Uusimpia mökkejä on pystynyt vuokraamaan ympäri vuoden ja varsinkin viikonloput ovat olleet hyvin varattuja. – Kevättalvella viikollakin on ollut mukavasti majoittujia ja varsinkin ulkoporeamme uusimmassa mökissä vaikuttanut positiivisesti talviajan kysyntään. Kesällä sitä ei juurikaan käytetä, Hälvä toteaa.

Osa lähestyvän kesäkauden tapahtumista on jo lyöty lukkoon ja Hälvän mukaan niitä on suunnitteilla lisää. Toukokuun lopulla vietetään Lätkän MM-varjokisoja ja kesäkauden avajaisiin esiintymään on tulossa muun muassa Esa Eloranta. Juhannus ei myöskään ole juhannus ilman Papinniemen kokkoa ja tällä kertaa astisteiksi saapuvat Marko Haavisto ja Poutahaukat sekä Bablo.

Kesää odotellessa nautitaan kuitenkin vielä hetki kevättalven aurinkoisesta säästä! Lauantain pilkkipäivän ilmoittautuminen tapahtuu päärakennuksessa klo 8.30 alkaen. Pilkkiaika on klo 10-14 sekä puolen tunnin siirtymät alussa ja lopussa. Akkukairan käyttö on kisassa sallittu ja paikalla on myös toukanmyyjä. Omat sarjat löytyvät alle 16 -vuotiaille nuorille, naisille, miehille ja yli 65 -vuotiaille miehille ja palkintoja ovat sponsoroimassa useat paikalliset yritykset kuten Itä-Suomen Monimestarit, Urheilu-Jussi, Parikkalan Väri, Juholan Biisoniareena ja Uukuniemen Kyläkauppa. Ja vaikka kalaonni ei suosisikaan, arvotaan kaikkien osallistujien kesken vuorokauden mökkiloma uusimmassa mökissä sisältäen ulkoporeammeen käytön. – Tarkemmin en kaikkia palkintoja paljasta, mutta hyviä tavarapalkintoja ja lahkakortteja on parhaille pilkkijöille tiedossa, sanoo Hälvä.

Pilkkipäivänä uudistettu päärakennuksen ravintola avataan testikäyttöön. Kuva: Niko Hälvä.
Pilkkitunnelmia aiemmilta vuosilta.
Pilkkitunnelmia aiemmilta vuosilta.
Pilkkitunnelmia aiemmilta vuosilta.

BiisoniPilkki Papinniemessä lauantaina 2.4.2022. Ilmoittautuminen ravintolassa alkaen klo 8.30, pilkkiaika 10-14 + siirtymät alussa ja lopussa. Osanottomaksu nuoret 5 €, muut 15 € (vain käteismaksu). Uusittu ravintola palvelee A-oikeuksin.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>