Uukuniemi-seuran kutsu yhteistyöhön

Uukuniemi-seura viettää vuonna 2022 70-vuotisjuhlavuottaan. Seura kutsuu kaikkia uukuniemeläisiä yhdistyksiä Kummunkorkea koululle, Kummun koulutie 19, 3.1.2022 kello 18 keskustelemaan ja ideoimaan juhlavuoteen liittyviä yhteistyötapahtumia.

Seuran tarkoitus on sääntöjensä 2 § mukaan ”uukuniemeläisten tai Uukuniemestä kiinnostuneiden keskinäisenä yhdyssiteenä koota ja tallentaa Uukuniemen historiaan liittyviä kulttuuriarvoja ja vaalia kotiseudun muistoja ja perinteitä”. 

Juhlavuonna seura nostaa mm. esiin uukuniemeläisiä, vapaa-ajanasukkaita ja Uukuniemellä vierailijoita yhdistävän Pyhäjärvi-aiheen. Seura järjestää Uukuniemi-juhlat 2.-3.7.2022. Lauantaipäivään liittyy Pyhäjärvi-seminaari, jossa tavoitteensa on saada tietoa ja keskustella Pyhäjärven suojelusta. 

Paikkakunnan järjestöjä kutsutaan ideoimaan, miten ja mihin ajankohtaan eri yhdistykset voisivat omista lähtökohdistaan liittyä seuran juhlavuoden tapahtumiin. Olisi mukavaa, että jokaisessa kylässä järjestettäisiin tapahtuma tai ohjelmaa ja vuoden aikana tarjontaa olisi eri ikäisille. Aihe voi olla kulttuuri-, liikunta- tai tiedotus- tai neuvontatilaisuus. Esimerkiksi Pyhäjärven kalat ja kalaperinne ansaitsisivat huomiota vaikkapa ruokakurssin muodossa samoin kuin Uukuniemen perinneruoan rotinakukon valmistus. Mainittakoon, että Uukuniemen rotinakukko valittiin Karjalan Liiton vuoden 2021 perinneruoaksi.
Yhteisellä tapahtumien markkinoinnilla saisimme toimintaamme näyttävästi esille ja vahvistaisimme yhteistyötämme.

Pyydämme, että ilmoitatte yhdistyksenne edustajan/edustajat Jouni Suppolalle 28.12.2021 mennessä

e-mail:jouni.suppola @ lahitapiola.fi,puh. 050 525 1113.


Lämpimästi tervetuloa!


Uukuniemi-seuran hallitus

Viime vuoden elokuussa Uukuniemi-seura järjesti Karjala Liiton juhlavuoden kunniaksi tempauksen, jossa päiväkoti Kuperkeikan lapset pääsivät istuttamaan puulajipuistoon metsämännyn taimen.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>