Elämä tuo, elämä vie. Laulavan kirjastovirkailijan uuden levyn ensi-ilta Juholan Biisoniareenalla

– Viime kesänä olin juhlistamassa 60 -vuotispäiviäni Ilomantsissa eräässä ravintolassa. Siellä kuulin sattumalta laulun “Maalaispojan moottoritie” ja tuli vahva tunne siitä, että nyt on levy tehtävä, sanoo Jouko Seppänen. Huomenna lauantaina Seppäsen levynjulkaisukeikkaa vietetään Juholan Biisoniareenalla. Uusi levy kantaa nimeä “Elämä tuo, elämä vie” ja  nimikkokappaleella onkin Seppäselle aivan erityinen merkitys. – Alunperin oli tarkoitus tehdä levy jo pari vuotta sitten. Sairastuin kuitenkin vakavaan masennukseen, jolloin ei voimavaroja tahtonut riittää edes normaaliin arkeen, Seppänen kertoo.

Nyt masennus on selätetty ja intoa riittää sekä laulamiseen että soittamiseen. Levyn 18 kappaletta ovat cover -versioita tutuista kotimaisista iskelmäsuosikeista, jotka Seppänen on valinnut tarkoin perustein. – Kertosäkeen on oltava tarttuva, melodian ja sanojen iskeviä ja omat kyvytkin on osattava ottaa huomioon. Esimerkiksi Lauri Tähkän biisejä en edes lähde yrittämään tällä basso-baritoni -äänelläni, jatkaa Seppänen.

 Keikkailu on Parikkalan kirjastossa työskentelevän Seppäsen mukaan jäänyt vähäiseksi lukuun ottamatta yhden miehen esityksiä satunnaisissa tilaisuuksissa. Musiikki on ollut iso osa Seppäsen elämää jo lapsesta saakka, jolloin ensiaskeleita artistina harjoiteltiin veljen kanssa aitan rappusilla harjanvarteen laulaen. Täysi-ikäisyyden kynnyksellä Seppänen aloitti kitaristina ja laulajana Karjalan Pojat -yhtyeessä. – Kuuntelen musiikkia ja laulan edelleenkin päivittäin. Kaikkein mieleen painunein muisto on ensimmäinen keikka Kinnarniemen Nuorisoseuran talon pikkujouluissa, kertoo Seppänen. Kyseisellä keikalla Seppänen esitti Kuusamoon -humpan, josta kuullaan lauantaina artistin oma versio: Niukkala -humppa.

Tulevaa levynjulkaisukeikkaa Seppänen odottaa onnellisena ja kiitollisena. Hänen lisäkseen esiintyjäkokoonpanossa ovat mukana Pasi Suikkanen ja Jouni Pellinen. – Tartun komppikitaraan muutamissa kappaleissa, mitä ei ole tapahtunut sen jälkeen kun lopetin Karjalan Pojissa vuonna 1989, Seppänen naurahtaa. Tulevaisuuden haaveena Seppäsellä on, että terveyttä riittää ja musiikkia pääsisi tekemään mahdollisimman pitkään. – Suunnitelmissa on, että seuraavalla levyllä kuultaisiin covereiden sijaan ihan minun omia kappaleita, sanoo Seppänen lopuksi.  

Elämä tuo, elämä vie – levyn julkaisukeikka Juholan Biisoniareenan alaravintolassa la 6.11. klo. 20.00. Alkulämmittelyt starttaavat klo. 19.30! Liput 5€.

Jouko Seppänen keikkaili Juholan Biisoniareenalla myös loppukesällä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>