Uukuniemen äänikuninkaalle negatiivisuus on kirosana

Kuntavaalit saatiin eilen päätökseen ja Parikkalan uusi kunnanvaltuusto on nyt selvillä. Äänestysaktiivisuus koko kunnassa oli 60,0 prosenttia mikä on hieman vähemmän kuin edellisissä vaaleissa. Parikkala-ryhmä -lista teki nousun toiseksi suurimmaksi valtuustoryhmäksi (27 % äänistä) ja sai kahdeksan valtuustopaikkaa. Suurimpana ryhmänä jatkaa keskusta (34,5 % äänistä), vaikka sen ääniosuus laski yli 8 prosenttiyksikköä. Kolmanneksi eniten ääniä sai kokoomus (10,9 prosenttia äänistä).

Todellinen ääniharava oli Parikkala-ryhmä -listan Matti Laukkanen, joka sai yhteensä 180 ääntä (7,4 prosenttia kaikista äänistä). Valinnastaan iloinen uusi kunnanvaltuutettu oli tulokseen tyytyväinen. – Tämä valuusto näyttää hyvältä. Toivoin, että tulee paljon uutta verta ja nyt yli puolet kunnanvaltuuston jäsenistä on uusia, Laukkanen sanoo. Hänen mukaansa poliittinen kulttuuri tulee muuttumaan, kun ei ole vain yhtä vahvaa puoluetta tai ryhmää. Negatiivisuudesta Laukkanen aikoo tehdä lopun. – Itse toivoisin, että meillä olisi nyt ryhmä 27 eli puhallettaisiin kaikki yhteen hiileen, hän jatkaa.

Uukuniemeläisten äänestysaktiivisuus yllätti Laukkasen positiivisesti ja äänestyspaikka tulee säilymään pitäjässä myös jatkossa. – Yli puolet uukuniemeläisten äänistä tuli minulle ja sen luottamuksen arvoinen aion olla. Uukuniemihän on se sydämen asia, toteaa Laukkanen. Tulevalla valtuustokaudella Laukkanen aikomus on vaikuttaa koko Parikkalan kunnan vetovoimaan ja saada alue elämään. – Uukuniemellä tämä on jo toteutunut. Seuraavaksi käydään Parikkalan torialueen kimppuun ja toinen kauppakin on sinne saatava. Kilpailu on aina hyvä asia joka saralla.

Uukuniemen alueen kehittämiseksikin ideoita riittää. – Vapaa-aikatalon yhteydessä on kahdeksan hyvää asuntoa. Siinä voisi olla potentiaalia yksityisen puolen pieneksi palvelutaloksi ja sitä aiotaan ryhtyä selvittämään, sanoo Laukkanen.

Parikkala-ryhmän vaalivalvojaisia vietettiin Juholan Biisoniareenalla. Vasemmalla niin ikään valtuustoon valittu Maija Valkeapää sekä Uukuniemen ääniharava Matti Laukkanen. Kuva: Parikkala-ryhmä -listan Facebook-sivut.
Tulosten jälkeen kelpasi tuulettaa! Kuva: Parikkala-ryhmä -listan Facebook-sivut.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>