Harharetken onnellinen loppu

Hovilan tilan biisoneiden keväinen karkuretki sai onnellisen päätöksen myöhään keskiviikkoiltana. Viime lauantaina kotitilalta karanneet 25 biisonia viihtyivät ensin muutaman yön Homavaarassa ja maanantaina hajaantuneesta laumasta osa löysi kotiin omatoimisesti. Vajaa parikymmentä biisonia jatkoi lomailua vierailla preerioilla, mutta siirtyi kuitenkin hieman lähemmäksi kotipaikkaa Leppisen pelloille, jossa ne nautiskelivat auringonpaisteesta ja viimeisistä lämpimistä päivistä. Keskiviikkona iltapäivällä sateen alkaessa karkurit lähtivät itse etenemään Timolahdentietä pitkin Hälvän suuntaan, tekivät viimeisen koukkauksen tien vieressä sijainneen mökin pihapiiriin ja saapuivat kello kahdeksan jälkeen illalla Mikkolanniementien risteykseen. Viisi päivää kestäneen seikkailun jälkeen biisonit ylittivät maantien rauhallisesti jonossa kulkien ja painelivat kotitietä pitkin omille laitumille. Uukuniemellä voidaan palata nyt normaaliin arkeen.

Kotimatkalla. Videon kuvannut Sointu Suppola.
Lomailut lomailtiin hyvän sään aikana. Kotiin kannatti palata ennen räntäsateita! Kuva: Salla Hälvä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>