Uukuniemi-juhlat siirtyvät kesään 2021

Uukuniemi-seuran hallitus on päättänyt siirtää Uukuniemi-juhlaohjelman kokonaisuudessaan tältä kesältä ensi kesään. Syynä on vallitseva epidemiatilanne ja viranomaisohjeistus yleisötapahtumien järjestämisestä. Samasta syystä ei voida toteuttaa suunniteltua Novgorodin matkaa. Matka aiotaan järjestää kesällä 2021, mikäli olosuhteet sallivat.

Uukuniemi-juhlat järjestetään 3.-4.7.2021. Silloin avataan myös Uukuniemen arkeologiset aarteet -näyttely.

Uukuniemi-seuran vuosikokous 2020 järjestetään heinäkuussa Uukuniemen kirkkomäellä.  Seuran hallitus ilmoittaa vuosikokouksen ajan ja järjestelyt, kun tiedot tarkentuvat.

Uukuniemi-seuran tuotteita on myytävänä Uukuniemen kyläkaupassa. Seuralla on  myynnissä mm. uusi isännän/emännän viiri lipputankoon (60 euroa) ja Uukuniemen pitäjänkukkaa kurjenkelloa esittävä kaksiosainen kortti, joka sopii moneen tarkoitukseen. Myynnissä on myös Uukuniemi-muki, joka sopii hyvin kesälahjaksi. Ostamalla seuran tuotteita tuet seuran toimintaa.

Pitäjäntupa on vuokrattavissa kesä-heinäkuussa korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksiin turvavälit säilyttäen ja viranomaisohjeita noudattaen. Järjestäjä vastaa tilaisuuden järjestelyistä. Elokuussa Pitäjäntuvan keittiötiloissa tehdään remontti, jonka jälkeen tiloissa voi järjestää nykyistä kätevämmin myös tilaisuuksia, joissa on tarjoilua.

Vaikka Uukuniemi-juhliin emme tänä kesänä pääsekään, on kaunis kirkkomäki kirkkoineen, kirkkotarhoineen ja Pitäjäntupineen paikoillaan vierailukohteena, Paakasalmen hautausmaa kantaa muistoja poisnukkuneista läheisistä ja rakas Pyhäjärvi liplattaa entiseen tapaan. Ulkona kotipitäjän tanhuvilla voi tuttuja tavata järkevästi  ohjeiden mukaiset turvavälit säilyttäen, Uukuniemi-seura muistuttaa.

Pidetään yhteyttä.

Uukuniemi-juhlat jäävät tänä vuonna poikkeuksellisesti järjestämättä.

Teksti ja kuvat: Riitta Katko

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>