Lainaamaan pääsee maanantaina

Kirjastopalveluja pääsee pitkän odotuksen jälkeen käyttämään Parikkalan alueella maanantaina 11.5. jolloin uloslainaaminen on taas mahdollista. Kirjastojen ovet pysyvät kuitenkin suljettuna aina kesäkuun alkuun saakka. Toistaiseksi lainaaminen tapahtuukin erityisjärjestelyin.

– Asiakkaat tekevät varaukset etukäteen joko verkkokirjastossa, lähettämällä sähköpostia suoraan kirjastoon tai soittamalla. Aineisto etsitään valmiiksi ja sen jälkeen soitamme asiakkaalle ja sovimme noutojärjestelyistä, kertoo Katri Laukkanen.

Varatun aineiston nouto tapahtuu kesäaukioloaikojen puitteissa mahdollisimman porrastetusti. Laukkasen mukaan uloslainaamisen alkaminen työllistää nyt koko kirjastohenkilökunnan ja suunnitteilla olleet lomautukset on peruttu.

– Vielä on aika hankala arvioida kuinka paljon erityisjärjestelyin toteutettu lainaaminen aiheuttaa lisätyötä. Puhelinaika varmasti tulee lisääntymään merkittävästi, Laukkanen toteaa.

Vaikka kirjastopalveluja ei ole päässyt hyödyntämään useaan viikkoon, ovat kirjastojen hyllyt täyttyneet uudesta aineistosta viikoittain. Tehtyjä varauksia ryhdytään purkamaan varausjärjestyksessä. Kun ovet virallisesti avataan asiakkaille 1.6. alkaen, ovat kirjastokäytänteet silloinkin muuttuneet.

– Asiakaspalvelutiskeille asennetaan suojapleksit ja tietysti käsihygieniasta sekä turvaväleistä pidetään kiinni. Vielä on monta avointa kysymystä ja tarkentavia ohjeita odotetaan AVI:lta, Laukkanen kertoo.

Aineiston varaus onnistuu joko verkossa omalla kirjastokortilla osoitteessa https://heili.finna.fi/ tai olemalla yhteydessä suoraan kirjastoon:

Uukuniemen kirjasto
puh. 040 736 9849
kirjasto.u-niemi@parikkala.fi

Saaren kirjasto
puh.040 518 6915
kirjasto.saari@parikkala.fi

Uukuniemen kirjastossa uloslainaaminen tapahtuu ma klo 16–18 sekä to klo 11–18 ja Saaren kirjastossa  ma ja ke klo 12–18, ti ja pe klo 10–16.

Huom!
Saaren kirjasto avoinna ke 20.5.2020 klo 10-16.
Kirjastot suljettuina 21.5.2020.

Vaikka kirjaston ovet pysyvätkin lukittuna kesäkuun alkuun asti, voi uutta luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa lainana nyt erityisjärjestelyin.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>