Uukuniemen Immen lakitus

Vappuaattona sai Uukuniemen uljas Impi lakkinsa. Kyseessä oli tietenkin perinteinen, ensimmäistä kertaa järjestetty, riehakas elävän Parikkalan pohjoispään vappuilottelu. Alun perin tarkoituksena oli juhlimisen ohella jakaa juhlayleisölle Vasukkaiden ja paikallisten yrittäjien tarjoamaa simaa ja munkkeja. Näin paikalliset ja vapaa-ajan asukkaat olisivat saaneet  torvisoitannollisen startin kesää kohti.

Koronarajoitukset katkaisivat kuitenkin siivet suurelta yleisötapahtumalta ja tämän vuotinen lakitus pidettiin lain sallimana miinus kymmenen joukkiolla. ”Toivottavasti ensi keväänä pääsemme jo kaikki Uukuniemi-henkiset tapahtumaan, toteaa Yrittäjien ja Vasukkaiden vapputoimikunnan, Piristävät Huppelit Ry:n sihteeri ja ”pitsakeisari” Matti Laukkanen.

Idean syntymisen jälkeen tuli kova kiire etsiä Impi lakitettavaksi. Täysi-ikäisiä neitsyitä ei löytynyt jonoksi asti Uukuniemen viriililtä kyläraitilta. Lopulta pelastavaksi enkeliksi tuli Parikkalan Unelma Asun Saara Wilhelms, joka lahjoitti lakitettavan ja puki sen tapahtumaan soveltuvaan asuun. Näin saatiin Patsaspuistokuntaan sopivan vähäeleinen neito, jonka myös Uukuniemen teekkareiden vapputoimikunta, ”Tuima Napsu” hyväksyi kevätkokouksessaan.

Viranomaisten lupaa haettaessa tuli THL:n kautta henkilömäärärajoituksen lisäksi ehto, että lakitus tulee tapahtua lääkärin valvonnassa. Nähtyään osallistujaluettelon päätyivät viranomaiset siihen tulokseen, että eläinlääkäri olisi tällä kertaa soveliain, sanoo yhdistyksen lääkinnällisen osaston vastaava praktikkoeläinlääkäri Heli Heikkonen.       

Teksti: Jarkko Valjus/Vasukkaat  

Uukuniemen Impi sai lakkinsa Papinniemen rantahietikolla vappuaattona. Lakittajana toimi Katja Kokkonen. Kuva: Jarkko Valjus
Vapputoimikuntalaiset Katja Kokkonen, Jarkko Valjus, Matti Laukkanen sekä Jaana Valjus. Kuva: Jarkko Valjus

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>