Tulipahan vonkale!

Maanantai-aamuna Uukuniemen Niukkalassa asuva Matti Mustonen lähti tuttuun tapaansa kokemaan verkkoja Pyhäjärvelle. Tottunutta kalamiestä odotti kuitenkin melkoinen yllätys: 40 milliseen verkkoon oli tarttunut lähes krokotiilia muistuttanut hauenvonkale, jollaista Mustonen ei vielä koskaan aiemmin ollut saanut.

– Kyllä siinä sai ihan taistella, että veneeseen asti sain nostettua ja koukkua käytin apuna, Mustonen toteaa. Kun saalis oli lopulta saatu turvallisesti veneen kyytiin ja rantaan, saattoi sitä ihmetellä jo tarkemmin. Jättimäisellä hauella oli mittaa huimat 126 senttiä ja painoa tasan 13 kiloa.

– Punnitus tehtiin kahdella puntarilla ja molemmilla tulos oli sama. Paikalle pyysin myös pari ohikulkijaa todistajiksi, joten mistään “kalajutustakaan” tässä ei ole kyse, naurahtaa Mustonen. Hän harmittelee ettei meneillään tiettävästi ole kalakilpailuja, jossa Mustosen “koronakalaksi” ristimä hauki olisi saattanut taistella sijoituksista menestyksekkäästi.

– Edellisen ennätyskalani sain vuosia sitten ja se hävisi tälle hauelle kolmisen kiloa. Syötävää riittää kyllä pidemmäksikin aikaa, sanoo Mustonen.

Ennätyssaalista kantamassa Matti Mustonen yhdessä vaimonsa Riitta Mustosen kanssa. Kuva: Pirjo Kaksonen
Pituus 126 cm, paino 13 kg. Pelkällä hauen päällä oli mittaa 37 cm. Kuva: Pirjo Kaksonen.
Kuva: Pirjo Kaksonen

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>