Juholassa pizzauuni käy kuumana

Miltä kuulostaisi aito oman kylän pizza, jossa mausta ja koosta ei ole tingitty? Uukuniemellä sekin on nyt mahdollista. Juholan Biisoniareenan yrittäjä Matti Laukkasen ja Katja Kokkosen pizzaidea sai muhia rauhassa hyvän aikaa. Koronaepidemia laittoi kuitenkin vauhtia rattaisiin ja ensimmäiset viralliset take away -pizzat otettiin uunista ulos pääsiäisenä. Sen jälkeen pariskunta onkin saanut tehtailla pizzoja sarjatyönä.

– Ihan on ollut jo kyljet kipeänä. Ensimmäisenä päivänä pitkäperjantaina pizzoja tilattiin 77 ja kaikki neljän tunnin sisällä. Se on varmaan uusi uukuniemeläinen ennätys kun ei muita pizzerioita ole, Laukkanen naurahtaa. Laukkanen on jo saanut lisänimen Uukuniemen Pizzakeisari, vaikka kunnia pizzaennätyksestä kuuluukin pitkälti paremmalle puoliskolle Katjalle. Pariskunnan tiimityö toimii hyvin.

– Matti on ottanut tilauksia vastaan ja minä olen hoitanut pizzojen valmistuksen. Listalta löytyy myös Häränlihatoast joka sekin tehdään itse leivotusta leivästä, kertoo Kokkonen. Biisoniareenan uudella huippukokilla on paljon muitakin suunnitelmia, jotka pääsevät pian toteutusasteelle. Ensimmäisenä ruokalista täydentyy metsästäjänleivällä.

– Tarkoituksena on jossain vaiheessa käydä paistamaan muun muassa karjalanpiirakoita. Ruisleivän juuri on odottamassa ja sitä tehdään ehkä jo ensi viikolla, Kokkonen sanoo. Uukuniemeläisten lisäksi pizzapalvelua ovat käyttäneet ahkerasti myös Kesälahdella ja Parikkalassa asuvat ihmiset eikä pizzanhakumatkan pituus ole tuntunut olevan este. Kysynnän uskotaan kasvavan kevään edetessä ja myöhemmin pizzojen ja muiden herkkujen kylkiäisiksi voi ostaa myös kylmiä juomia.

Tällä hetkellä Biisoniareenan take away -pizzakeittiö on auki keskiviikosta perjantaihin klo. 11-16 ja lauantaina ja sunnuntaina klo. 12-16. Täytevalikoimasta lötyy vaihtoehdot joka makuun ja lista täydentyy jatkuvasti. Lisäksi päivittäin on tarjolla myös niin kutsuttu “päivän spesiaali”.

– Suosituin on ollut pekonilla, jauhelihalla, salamilla ja pepperonilla täytetty pizza, jonka olen itse nimennyt aortan repijäksi. Motto kuuluu, että hulluhan se on joka ei puolta pizzaa jaksa syödä, sanoo Laukkanen.

Uukuniemi.infon kokeneen ja lahjomattoman pizzaraadin arvosana Juholan Biisoniareenan pizzoille 10 +. ” -Todella hyvää pitsaa!”

Take Away -pizzat Juholan Biisoniareenalta ke-pe klo. 11-16, la-su klo 12-16. Puh. 040 5119646.

Tarkemmat tiedot päivän spesiaalipizzoista Biisoniareenan Facebook-sivuilta https://www.facebook.com/biisoniareena

Uukuniemen “pizzakuninkaalliset” ovat saaneet viikon aikana kaulita pizzapohjia kyljet kipeinä.
Pizzojen lisäksi uunissa paistuvat myös itse tehdyt leivät ja karjalanpiirakat. Kuva: Juholan Biisoniareena.
Yrittäjiltä vaaditaan nyt innovatiivisuutta. Matti Laukkanen pitää lipun korkealla vaikka Biisoniareenan tuleva kesä on vielä täysi arvoitus.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>