Kysymyksiä Karjalasta

Timo Väntsin esitys “Kysymyksiä Karjalasta” Kirkonkylän koululla klo. 18.

Liput: 15 e.

Esityksessään Väntsi pohtii Karjalaa Suomelle kuuluneena historiallisena paikkana ja haaveiden kohteena. Ison huomion saa toisaalta Karjalasta käyty julkinen keskustelu. Isojen maailmantapahtumien rinnalla kulkee tutkimusretki omiin karjalaisiin juuriin. Kysymyksiä Karjalasta sai ensi-iltansa syyskuussa 2018 Teatteri Mundossa Turussa, ja se on sen jälkeen keikkaillut aktiivisesti teattereissa, kulttuuritapahtumissa, karjalaisten tilaisuuksissa ja yksityiskodeissa.

– Kysymyksiä Karjalasta on sukellus Suomen poliittiseen lähihistoriaan, mutta samalla tekijän omaan sukuhistoriaan, ihan tavallisen evakkoperheen vaiheisiin Kannaksen Karjalasta Varsinais-Suomeen. Esitys on kertomus ihmisistä maailman myllerrysten keskellä, mutta samalla se nostaa esiin Karjala-keskustelun polttavimmat, kiistellyimmät ja absurdeimmat käänteet, kertoo esityksen tekijä Timo Väntsi.

Timo Väntsi on kokenut nukketeatteriesiintyjä, joka on ollut mukana monissa nukketeatterituotannoissa näyttelijänä, ohjaajana, käsikirjoittajana tai nukenrakentajana. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat mm. John-Eleanor (2011) ja Erittäin hyvä ystäväni Paroni von Münchhausen (2016).