Kategoriat
Arkistot

Joulunodotus alkoi kirjastolta

Jo perinteeksi muodostunutta Uukuniemen kirjaston Joulunavausta vietettiin ensimmäistä kertaa uusissa tiloissa vapaa-aikakeskuksella. Paikalla olivat kirjastonjohtaja Erkki Sirniö, kirjastovirkailija Niina Toropainen ja PIRRe -digineuvoja Tuija Lind. Avauskahvien jälkeen Sirniö kertoi Uukuniemen kirjaston kuulumisia. Kirjastokäyntejä on tähän mennessä ollit kuluvana vuonna noin 200 vähemmän viime vuoteen verrattuna, mikä kuitenkin on osittain selitettävissä kirjaston muutolla. – Muuton aikana kirjasto oli suljettuna kaksi viikkoa. Mitenkään dramaattista käyntimäärien väheneminen ei ole ja vielä on myös aikaa kiriä tuota eroa umpeen, kirjastonjohtaja muistuttaa. Sirniö toivoi myös kirjaston yhteydessä olevan kokoushuoneen ahkeraa käyttöä, jolla niin ikään saadaan kävijämääriä nostettua. Kuluvan vuoden lainatuin kirja Uukuniemellä oli Enni Mustosen Ruokarouvan tytär, jota lainattiin kaiken kaikkiaan 13 kertaa. Jaetulla kakkossijalla olivat Elisa Mattilan Hyvän olon kuningatar ja Karin Erlandssonin Saarretut, joita molempia oli lainattu 12 kertaa. Ohjelmallinen tuokio jatkui yhteislauluilla joiden lomassa kuultiin myös runonlausuntaa, jouluisia tekstinpätkiä ja yksinlauluesityksiä.

PIRRe -digineuvoja vierailee kirjastolla vielä 13.12. tämän vuoden puolella.

Joulunavauksen alkajaiseksi kirjastonjohtaja Erkki Sirniö kertoi Uukuniemen kirjaston kuulumisia.

Joulun tunnelmaa löytyi myös lastenkirjojen huoneesta.
Jouluteemaan liittyvä näyttely käynnistyi niin ikään perjantaina. Esillä vitriinissä vanhoja joulupostikortteja.

 

K.L.


Ideoita jalostamaan: Kummunkorkea koululla lyötiin viisaat päät yhteen

 

Keskiviikkona Kummunkorkea koululla järjestettyyn Ideailtamat-tapahtumaan saapui reilu 20 henkilöä pohtimaan yhdessä kylien kehittämistä ja ideoimaan uusia käyttömahdollisuuksia Kummun kylätalolle. Paikalla olivat myös asiantuntijat Timo Reko Maaseudun Sivistysliitosta ja Markku-Pekka Antikainen Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry:stä.

Reko käsitteli avauspuheenvuorossaan muun muassa kyläyhteisöjen ja asukkaiden mahdollisuuksia vaikuttaa arkisilla teoilla kestävän kehityksen ja kiertotalouden tukemiseen ja painotti erityisesti “hiiliviisauden”merkitystä. Hän myös esitteli  useita jo toteutettuja konkreettisia ympäristötekoja, jotka ovat nousseet kyläyhteisöjen vetovoimatekijöiksi. Alustuksen jälkeen paikalla olleet innokkaat ideoijat jakaantuivat ryhmissä pohtimaan kehitysideoita Kummunkorkea koulun käytön lisäämiseksi. Ryhmäkeskuteluissa esiin nousi muun muassa koulun hyödyntäminen juhlatilana ja esimerkiksi sukujuhlien tai syntymäpäiväjuhlien viettoon sopivana paikkana. Lisäksi ehdotettiin erilaisten kurssien ja leirien järjestämistä, valokuituliittymän hankkimista ja IT-neuvontaa, kyläruokatapahtumia ja liikunnallisia tapahtumia, kuten suojuoksua tai maastohiihtoa.

Markku-Pekka Antikaisen mielestä monessa ideassa oli potentiaalia jalostua myös hankkeeksi, mikäli aktiivisia tekijöitä vain riittää. Jo parin vuosikymmenen ajan Kärki-Leaderin hankeneuvojana toiminut Antikainen on ollut Uukuniemelläkin toteuttamassa lukuisia onnistuneita hankkeita, joilla kylille on saatu lisää vetovoimaa ja palveluita. Kärki-Leaderin toimialueella Parikkala on Antikaisen mukaan ollut edelläkävijä hankeaktiivisuudessa verrattuna muihin kuntiin.

Iltamat päätti musiikillinen ohjelmaosuus josta vastasivat Waikko Joe ja Erkki Räsänen.

 

Tilaisuuden aloitti Timo Reko.
Paikalle kokoontui yhteensä parisenkymmentä paikallista asukasta, vasukasta ja naapuripitäjän edustajaa.
Ideoiden esittelyä: puheenvuorossa Anssi Kemppinen.

Yksi illan viihdyttäjistä, Waikko Joe.

K.L.


Keitot on syöty mutta jahti jatkuu vielä

 

Viime lauantaina vietettiin Kummunkorkea koululla perinteistä Uukuniemen Erämiesten järjestämää hirvikeitto -tapahtumaa. Metsästäjien ja metsästysmaan vuokraajien lisäksi paikalle oli tervetullut myös muu pitäjän väki. Talkoovoimin järjestetyn tapahtuman pääkokkina toimi Kaija Telin, jota oli sopankeitossa avustamassa Sulo Hirvi. Kaiken kaikkiaan ruokailijoita kävi Kummun mäellä noin 210. Viime vuonna Kummunkorkea koululla juhlittiin Uukuniemen Erämiesten 60 -vuotista taivalta hirvipaistin merkeissä. Myös yhdistyksen puheenjohtaja on vaihtunut ja Jussi Ratilaisen jalanjäljissä on tänä vuonna jatkanut Osmo Melanen. Varapuheenjohtajana toimii Pertti Pulkkinen ja hallituksen jäseninä  Erkki Hämäläinen, Miika Melanen, Timo Solonen, Ville Tiitta ja Hannu Vuorikari.

Tiistaihin 30.10. mennessä kaadettuna oli yksi aikuinen hirvi ja neljä vasaa. – Vielä olisi jäljellä viisi aikuista sekä yksi vasa. Vasajahti on edennyt hyvin ja nyt päästään keskittymään aikuisten hirvien metsästykseen, puheenjohtaja Melanen kertoo. Soppahirven metsästys toteutettiin yhteisjahtina ja mukana oli 28 metsästäjää. Kaiken kaikkiaan Uukuniemen alueella on 45 metsästäjää ja nuorin jahdissa mukana ollut “oppipoika” on vasta 13 -vuotias. Hirvenmetsästys päättyy 31.12.

 

Hirvikeittoa tarjoiltiin lauantai-iltana Kummunkorkea koululla.

 

K.L.


Kyläkaupan kesämarkkinoilta käytiin kalaa, kukkia ja käsitöitä

 

Nyt on kesä virallisesti avattu ainakin Uukuniemellä. Lauantain helteisessä säässä käynnistettiin kesäsesonki ensin Niukkalassa Uukuniemen Pitäjän kyläkaupalla ja illalla kirkolla Papinniemen leirintäalueella. Kyläkaupan kesämarkkinoilla väkeä riitti jo aamusta saakka. Kesäkukkien lisäksi kauppansa tekivät myös käsityöt ja loimulohi, Uukuniemen Marttojen makoisia muurinpohjalettuja unohtamatta. Kyläkauppiatar Mirva Venäläinen oli päivään oikein tyytyväinen. – Markkinat sujuivat kaiken kaikkiaan loistavasti ja ihmisiä kävi tasaisena virtana koko päivän ajan. Ainoa pettymys oli ehkä takakonttikirppistelijöiden vähäinen määrä vaikka sitä nimenomaan oli toivottu paljon, Venäläinen sanoo. Myyntikojujen lisäksi ohjelmaan kuului kyläkaupan ja Keinosen puutarhan arvontaa. – Voittajat ovat jo selvinneet ja heille on ilmoitettu voitoista henkilökohtaisesti, kertoo Venäläinen.

 

Keinosen puutarhan kesäkukat tekivät hyvin kauppansa. Kuva: Uukuniemen Pitäjän kyläkauppa

Kästyö-Anne on jo tuttu näky kyläkaupan markkinoilla. Viimeksi Anne oli ihanien tuotteidensa kanssa joulumarkkinoilla.

Aloe vera -tuotteiden edustaja Jessica Rönkä. Kuva: Uukuniemen Pitäjän kyläkauppa
Uukuniemen martat paistoivat aitoja muurinpohjalettuja kävijöiden iloksi. Paistovuorossa Lea Moller (vas.) ja Eeva-Liisa Hirvonen.

 

K.L.


Varaslähtö tulevaan kauteen -Papinniemessä pilkittiin pääsiäissunnuntaina

Papinniemen Biisonipilkillä tungosta riitti tänäkin vuonna -ainakin parkkialueella. Edelllisvuosien tapaan osallistujia oli lähes 120.  -Paikallisten lisäksi pilkkijöitä on ainakin Imatralta, Lappeenrannasta, Joensuusta ja Kesälahdelta, kertoo Niko Hälvä. Myös terassikelit olivat kohdillaan ja moni oli tullut paistattelemaan päivää sekä nauttimaan pilkkitunnelmasta ilman saalistavoitteita. Pääpalkintona arvottiin kaikkien osallistujien kesken 300 euron lahjakortti Kesälahden Monipestaan.  -Useat paikalliset yritykset lähtivät mukaan sponsoroimaan kilpailua lahjakortein, Hälvä sanoo. Tarjolla oli lahjakortteja muun muassa Parikkalan Värisilmään, Urheilu-Jussiin, Veikon Koneeseen, Biisoniareenalla, Uukuniemen Pitäjän kyläkauppaan sekä Iloisen Pässin maalaispuotiin.

Nuoremman polven pilkkikisaedustajat Paavo Auvinen, Aapo Väänänen ja Jesse Korhonen, olivat saapuneet paikalle heti aamusta. Saaliin määrää pojat eivät ennen virallista punnitusta suostuneet paljastamaan, mutta kalapuheiden mukaan voitto olisi varma. – Vaikka täytyy kyllä nyt sanoa, että kisakunnon ajoitus ei tänä vuonna osunut aivan kohdilleen, pojat vitsailevat.

Kisan tulokset avautuvat alla olevasta linkistä:

Biisonipilkin tulokset 2018

Seuraava tapahtuma leirintäalueella on kesäkauden avajaiset, joita vietetään 26.5. -Mikäli sää lämpenee ja kelit suosivat matkailijoita, avaamme mahdollisesti jo aiemmin. Artistiesiintyjänä avajaisissa nähdään pitkän linjan muusikko Esa Eloranta. Myös tulevan kesän muu artistikattaus on vaikuttava. – Juhannusaattona lavalle astuu itse Pelle Miljoona United -kokoonpanolla, ja Bablo puolestaan esiintyy sekä aattona että juhannuspäivänä, kertoo Hälvä. Juhannusriennoissa mukana on myös kovassa nosteessa ollut SaraLee. – Muutakin elävää musiikkia on kesäviikonlopuille suunnitteilla, mutta tarkkoja päivämääriä ei niiden osalta vielä ole lyöty lukkoon, jatkaa Hälvä. Mökkivarauksia on jo tullut mukavasti. – Nyt on hyvä aika varailla, nopeat syövät hitaat.

Viime kesä oli monin paikoin sateinen ja kylmä, mutta menneeseen kauteen Hälvä on kuitenkin tyytyväinen. – Eniten huono sää vaikutti päiväkävijöiden määrään, koska lähes kaikki aktiviteetit ovat jollain tavalla säiden armoilla, hän toteaa. Uusia ulkoaktiviteetteja on tulevallekin kesälle suunnitteilla. – Viime vuonna keskeneräiseksi jäänyt frisbeegolf -rata valmistuu loppuun ja ehkä saamme myös minigolf -radan jossain muodossa. Lapsille on tulossa piha-alueelle leikkikeskus ja uusien karaokelaitteiden myötä on mahdollisuus järjestää myös karaokeiltoja, leirintäalueyrittäjä kertoo.

Kesätyöntekijöitä Papinniemeen otetaan viisi ja haku on edelleen käynnissä. – Edellytyksenä on, että hakija on täysi-ikäinen tai alan opiskelija. Muuta ravintolapuolen kokemusta ei välttämättä tarvitse olla. Asiakaspalveluhenkisyys, iloisuus ja rempseys sekä hyvä paineensietokyky ovat seikkoja, joita meillä arvostetaan, sanoo Hälvä.

 

Iltapäivällä vapaiden parkkipaikkojen löytäminen alkoi olla haasteellista.

Yrittäjä Niko Hälvä odottaa innolla alkavaa kesäkautta. Ravintolan puolella riitti vilinää koko pilkkipäivän ajan.
Iloiset pilkkiveikot Jesse Korhonen (vas.), Aapo Väänänen ja Paavo Auvinen olivat saapuneet pääsiäispilkille Joensuusta.

 

K.L.


Entisestä palvelutalosta kaavaillaan vapaa-aikakeskusta

Perjantaina Uukuniemen entisellä palvelutalolla järjestettiin kunnan vapaa-aikatoimen edustajien ja paikallisten yhdistysten yhteinen keskustelutilaisuus, jossa tarkoituksena oli suunnitella ja ideoida tulevan vapaa-aikakeskuksen toimintaa. Parikkalan kunnanvaltuusto päätöksen mukaan kunta lopettaa  Rajapirtin vuokrauksen ja siirtää kunnan järjestämän ikääntyneiden päiväjumpan palvelutalolle ensi syksystä lähtien. Suunnitelmissa on myös, että jumpan lisäksi palvelutalorakennukseen siirtyisivät mahdollisesti kirjastopalvelut. Osaa rakennuksen tiloista yhdistykset voisivat vuokrata esimerkiksi kokouksiin ja harrastustoimintaan. Lisäksi yksi siipi jätettäisiin kesähostellitoiminnalle. – Alustavien suunnitelmien mukaan kirjastopalvelut tulisivat rakennuksen vanhan osan puolelle ja esimerkiksi lainaustiski sijoitettaisiin aulatilaan. – Joitain seiniä joudutaan kaatamaan tilan avartamiseksi, ja keittiönurkkaus sekä leivinuuni peitetään väliseinällä, jolloin henkilökunnalle saataisiin rakennettua taukotila. Yksittäisiä huoneisiin voitaisiin sijoittaa vaikkapa nettipäätteitä, sanoo Parikkalan kunnan kulttuuripäällikkö Eeva Paakkinen. Varsinaisia päätöksiä siirtämisestä ei ole vielä tehty. Mikäli kirjaston siirtyminen toteutuu, on nykyinen kirjastorakennus myytävien listalla. Yhdistysten edustajistossa pohdittiin, kuinka esimerkiksi Uukuniemen Pitäjän kyläkaupan lämmitys tuolloin hoituu. Kirjastorakennuksen kautta kulkee lämpö sekä kaupalle että Osuuspankille.

Palvelutalorakennuksen uudemman puolen aulatila puolestaan tulee liikuntakäyttöön.  Kerran viikossa pidettävän päiväjumpan lisäksi muuta kunnan tarjoamaa ohjattua liikuntaa ei ole tulossa. Osa lähes kahdestakymmenestä paikalle saapuneesta yhdistysten edustajasta esitti, että palvelutalolle sijoitettaisiin myös joitain kuntoilulaitteita. Kunnan tarjoamia kuntosalipalveluja ei pohjoisimmasta päästä löydy. Vetäytyminen Rajapirtin vuokrauksesta ei myöskään tue UnU:n ylläpitämän kuntosalin toimintaa. – Laitteita toki voidaan sijoittaa, mutta ne pitäisi ensin hankkia. Se kaikki riippuu budjetista, Paakkinen sanoo. Liikuntatilan lisäksi uudelle puolelle tulisivat myös yhdistysten käyttöön vuokrattavissa olevat tilat, nuorisotila sekä kokoushuoneet. Vuokrasummista ei vielä ole tietoa. Uukuniemen Martat toivoivat, että tilojen käytön suunnittelussa huomioitaisiin mahdollisuus myös ruoka- ja leivontakurssien järjestämiseen. Jos kirjasto siirtyy vanhalle puolelle, jää keittonurkkaus ja hella ainoastaan liikuntatilan yhteyteen. Tällä hetkellä Kummunkorkea koululla pidettävät Kansalaisopiston käsityökurssit siirtyisivät mahdollisesti myös palvelutalolle ensi syksynä.

Rakennuksen jäljelle jäävä siipi jää kesähostellitoiminnalle. – Huoneita löytyy vajaa kymmenen ja lisäksi yhteinen keittiötila sekä pesutilat ja sauna, Paakkinen kertoo. – Tilat pystytään kyllä eristämään ovilla, jolloin hostellissa majoittuvilla ei ole pääsyä muihin tiloihin.

Suunnitelmat tulevan vapaa-aikakeskuksen toiminnasta esitellään kunnan hallinnolle 9.4. Tekninen toimi tekee suunnittelutyön tarvittavien muutosten osalta. -Todennäköisesti muutostyöt pystyttäisiin tekemään jo tämän vuoden budjetilla, sanoo Paakkinen. Rakennuksen alakerta jää ainakin toistaiseksi entiselleen. – Alakerta vaatisi suuremman remontin, sillä se on tällä hetkellä hurjassa kunnossa, sanoo Jari Venhovaara. Aiemmin alakerran tiloista on mitattu myös korkeita radon-pitoisuuksia. – Mikäli radonia siellä esiintyy, ei vapaa-aikatoimi luonnolisestikaan ole niitä käyttöön ottamassa, Paakkinen toteaa.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Markku Uimonen piti hyvänä asiana sitä, että yhdistyksille ja järjestöille saataisiin kokoustilat. – Tällä hetkellä kokoustarkoitukseen soveltuvia tiloja ei kunnan pohjoispäästä löydy. Sen sijaan alkuperäinen idea kuntalaisten olohuoneesta ei mielestäni suunnitelmissa toteudu. Olisi hyvä vielä tarkemmin miettiä kuinka tilojen käyttö käytännössä järjestettäisiin ja saataisiin toimimaan, Uimonen sanoo.

 

Jari Venhovaara esitteli tulevan liikuntatilan jonne kunnan päiväjumppa siirtyy ensi syksynä.
Kirjastoa on suunniteltu siirrettäväksi vanhan puolen aulatilaan. Päätöksiä ei kuitenkaan ole vielä tehty.

 

K.L.


Kuvia Talvisodan päättymisen muistojuhlasta 13.3.2018

Yleisöä. Eturivissä Parikkalan Rajasotilaskoti ry:n puheenjohtaja Auli Hikipää (vas.), Kerttu Kettunen, majuri Timo Päivinen rajavartiostosta, eversti Tero Kaakinen rajavartiostosta ja merivoimien komentajakapteeni Petri Junna.

Reserviläisyleisöä. Takarivissä luutnantti Matti Partanen (vas.), majuri Otto Smolander ja luutnantti Leevi Makkonen. Edessä ylivääpeli Kari Tikka (vas.) ja kapteeni Antero Seppä.
Maanpuolustusmitalien jako (MPM). MItalien jakajina toimivat eversti Tero Kaakinen (vas), yliluutnantti Veikko Junna ja sotilasmestari Sakari Hämäläinen.

Mitalin saivat vääpeli Kari Mård, alikersantti Juhani Kuosmanen (kättelyvuorossa), Pekka Paakkinen, ylikersantti Jorma Sissonen ja Maire Pirhonen.
Maanpuolistismitalien jako. Eversti Tero Kaakinen kättelemässä Maire Pirhosta.
Tervehdyssanat lausui sotilasmestari Harri Kylliäinen.
Tilaisuudessa kuultiin filosofian tohtori Juha Pohjosen esitelmä “Rajan rauha 1940”.

 

K.L.

Kuvat: Antero Tykkyläinen


Toiminnantäyteinen päivä seurakuntatalolla

Lauantaina Uukuniemen seurakuntatalolla riitti elämää. Kolmannen kerran järjestetty Yhdessä Uukuniemellä -tapahtuma kokosi eri ikäistä väkeä noin 60 hengen verran keittolounaalle, nokipannukahville ja toimintarasteille. Diakonityöntekijä Jaana Vaittisen opinnäytetyön myötä pari vuotta sitten alkunsa saaneen tapahtuman toteutuksessa oli seurakunnan työntekijöiden lisäksi mukana joukko paikallisia järjestöjä. MLL:n toimintapisteellä sai käydä mittauttamassa verenpaineen sekä painon. Uukuniemen Nuorisoseura  järjesti ulkona pihapelitoimintaa, ja Uukuniemen Erämiesten pisteellä laserammuntasimulaattori oli todellinen vetonaula, josta innostuivat sekä lapset että vanhempi väki. Seurakunnan rompeaskartelussa sai laittaa taiteellisen luovuuden kukkimaan ja askartelumateriaaliakin riitti aina pähkinänkuorista uretaanivaahtopaloihin. Touhuilun lomassa saattoi herkutella seurakunnan tarjoamilla vohveleilla ja nauttia haitarimusiikin soitosta. Näytteillä oli myös lähes 200 keittiön kätköistä löytynyttä patalappuaarretta, joista osa keikkui monenkirjavina lehtinä Marttojen puheenjohtaja Armi Käpin ideoiman patalappupuun oksilla. Lisäksi Marttajärjestön patalapputempaukseen otettiin varaslähtö ja muistoksi sai valita mieleisensä patalapun kotiin vietäväksi. Tapahtuma on tarkoitus järjestää Uukuniemellä myös jatkossa, mikäli aktiivisia toimijoita ja yhdistyksiä lähtee mukaan suunnittelu- ja toteutustiimiin.

Jaana Vaittisen emännöimällä toimintarastilla pääsi muun muassa arvuuttelemaan lasipurkissa olevien karkkien lukumäärää.
Jaana Mahonen mittaili, ovatko paineet kohdillaan. Testivuorossa Outi Salmi.
Uukuniemen Marttojen puheenjohtaja Armi Käppi testasi metsästystaitojaan ammuntasimulaattorin ampumaradalla.
Patalappunäyttelyn antia.

Johannes Hälvä oli rakenteli taloa uretaanivaahdosta. – Kotona ei tule kyllä koskaan askarreltua, Johannes totesi.
Rompeaskartelupöytä oli varsinkin nuoremman väen suosiossa.

K.L.


Kauneimmat Joululaulut käynnisti joulunalusviikon

Suomen suurin vuosittainen musiikkitapahtuma Kauneimmat Joululaulut keräsi sunnuntaina väkeä myös Uukuniemen kirkolle. Nyt jo 45. kerran järjestettyyn tapahtumaan osallistuu Suomessa lähes miljoona ihmistä joka vuosi, ja se kuuluu keskeisesti joulunodotuksen perinteisiin. Suomen Lähetysseura suunnittelee sekä toteuttaa Kauneimmat Joululaulut -materiaalin ja toimittaa lauluvihkot ilmaiseksi seurakuntien käyttöön. Lisäksi vihkoja jaetaan ulkomaille yli 20 maahan. Seurakunnat puolestaan keräävät tilaisuudessa kolehdin, jolla tuetaan Suomen Lähetysseuran ulkomaantyötä. Tänä vuonna Kauneimmat Joululaulut soivat syrjäytymisvaarassa olevien nuorten puolesta.

Kauneimmat Joululaulut -kampanjassa on jo useamman vuoden ajan ollut mahdollisuus äänestää Kauneinta Joululaulua ja vaikuttaa seuraavan vuoden lauluvihkon sisältöön. Vuonna 2016 kolme suosituinta joululaulua olivat Varpunen jouluaamuna, Sydämeeni joulun teen ja Tulkoon joulu.

Uukuniemen kirkko valmiina Kauneimpiin Joululauluihin 2017.

Laulajia riitti tuttuun tapaan tänäkin vuonna.
Kirkon pihapiirissä Pitäjäntupa loisti jouluvalaistuksessa.

 

 

K.L.


Lunta tulvillaan oli joulumarkkinasää

Tänä vuonna ei edes lumen puute päässyt pilaamaan joulutunnelmaa kyläkaupan joulumarkkinoilla ja kävijöitä riitti sekä perjantaina että lauantaina. Perjantain sakean sateen jälkeen päästiin lopulta pystyttämään myyntipöytiä myös kaupan pihapiiriin. Lahjakonttiin saattoi löytää muun muassa paikallisia leivonnaisia, käsitöitä ja lämpimiä lampaanvillaisia tuotteita. Iltapäivällä myös itse joulupukki kunnioitti läsnäolollaan Uukuniemen Pitäjän kyläkaupan ensimmäisiä joulumarkkinoita ja kävi jakamassa karkkeja sekä tiedustelemassa lasten (ja aikuisten) lahjatoiveita.

Kauppiatar Mirva Venäläinen oli tyytyväinen kävijämääriin. – Perjantai oli jopa ehkä vilkkaampi päivä lumipyrystä huolimatta, hän pohtii. Ensimmäiset kuukaudet kauppiaana ovat olleet Venäläisen mielestä vähintäänkin odotusten mukaisia. – Asiakkaat ovat ihania ja meidät on otettu hyvin vastaan. Se on tämän työn paras puoli. Töihin on aina mahtavaa mennä, eikä sieltä malttaisi aina oikein pois edes lähteä, hän naurahtaa. Haasteet ja uusien asioiden opettelu eivät ole pelottaneet. – Vaikeinta on ollut saada kysyntä ja tarjonta kohtaamaan siten, ettei hävikkiä syntyisi, Venäläinen sanoo.

Lauantai-aamupäivällä väkeä alkoi kerääntyä kyläkaupan edustalle.
Suurtuvan tilan lammastuotteita.
Uukuniemen marttojen joululahjapöytä.

 

 

Vielä ennätti hankkimaan myös persoonallisia joulukortteja.

Mikkeliläisiä käsitöitä.
Joulupukki sai avukseen kolme reipasta tonttuneitiä.
Soihdut eivät sammuneet vaikka väki siirtyikin koteihinsa lauantai-illan viettoon.

 

K.L.